| Tejfölös gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg csiperkegomba 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl 1 közepes vöröshagyma petrezselyem őrölt bors só Elkészítés: A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vizet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyem zölddel díszítsd. A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |