Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vizet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyem zölddel díszítsd.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös szelet » Rakott kel tejfölösen » Tejfölös finomság » Tejfölös sertésraguleves
» Tejfölös krumplipaprikás » Tejfölös csirkepaprikás » Tejfölös húsgombóc » Tejfölös süti
» Tejfölös burgonya » Gombaleves rizzsel » Tartalmas gombaleves » Tejfölös almaleves
» Tejfölös karalábé. » Gombaleves fogyókúrázóknak » Tejfölös kekszcsoda » Tejfölös, gombás nyelv


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.