Tutireceptek.hu fejléc

Rizses hús egyszerűen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg lapocka
2 nagy fej vöröshagyma
só, pirospaprika, olaj
2 dl rizs

Elkészítés:
Pörköltalapra tesszük a kockákra vágott húst, s rövid lében pároljuk. Kevés vizet öntsünk alá, mert a mai húsok tele vannak vízzel. :( Ha a hús puha, hozzákeverjük a jól megmosott, leszűrt rizst, felöntjük 4-5 dl vízzel, elkeverjük, s gyenge tűzön készre pároljuk.
(A felforrás után már ne kevergessük!)

Tanácsok:
Tetszőleges savanyúsággal kínáljuk. Cékla, uborka, stb., ki mit szeret.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuglóf egyszerűen » Rizses zúzaragu » Puncsos süti egyszerűen » Rizses-zöldséges csirke
» Paprikakrém egyszerűen » Székelytokány egyszerűen » Bolgár rizseshús » Túrós pogi egyszerűen
» Zöldséges rizses hús » Padlizsán extra egyszerüen » Rizses húsgombóc » Sangria egyszerűen
» Csipke íz egyszerüen » Rizses finom torta » Reszelt túrós egyszerűen » Húsvét utáni rizsestál


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.