| Csöröge fánk egyszerűen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db egész tojás késhegynyi só fél mokkáskanál sütőpor liszt - amennyit felvesz olaj a sütéshez porcukor a szóráshoz Elkészítés: A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a sót. sütőport, majd annyi lisztet, hogy cérnametélt keménységű tésztát kapjunk. A tésztát nagyon vékonyra sodorjuk (amíg a gyúródeszka erezete átlátszik), majd derelyevágóval felvágjuk. Lehet kb. 2 cm széles, 15 cm hosszú szalagokra vágni, és csak csomót kötni rá lazán, ez kisütve masni szerű lesz, vagy 6-8x6-8 cm-es négyzetekre, amit 3 helyen bevágunk, és a két szélső csíkot a réseken áthúzunk. forró olajban sütjük, porcukorral még forrón megszórjuk. Az olajba csak 3 db fánkot tegyünk egyszerre, mert kb. háromszorosára nő, és olyan gyorsan sül, hogy mire a 3. darabot az olajba tesszük, az elsőt már meg is kell fordítani. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |