| Piskótatészta/Egyszerűen receptSütemények, édességek Hozzávalók: A hozzávalók mérleg nélkül is kimérhetőek: ahány tojás, annyi púpozptt evőkanál porcukor, és annyi púpozott evőkanál liszt. Elkészítés: Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá,majd kanalanként add hozzá a porcukrot,és ezzel is verd egy ideig,hogy jó kemény legyen.Egyenként add hozzá a tojássárgákat és a lisztet, majd jól keverd össze. A sütőformát vagy a tepsit kend be zsírral,majd lisztezd ki,ezután öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben,mérsékelt tűznél süsd meg. Tanácsok: -A tojásokat mindig egyenként üsd fel,külön csészébe.(Elképzelhető ugyanis,hogy rossz is akad köztük) -A sütőformának csak az alját szabad kizsírozni/lisztezni,az oldalát nem,mert felpúposodik a piskóta. -A sütés kezdetétől legalább 10percig ne nyisd ki a sütő ajtaját,mert "összeesik" a tészta. -Onnan tudhatod meg,hogy megsült e a tészta,hogy egy hústűt a közepébe szúrsz: ha szárazon húzod ki,megsült;ha a tészta rátapad,még sülhet. -Ha megsült a piskóta,pár percig még hagyd az elzárt sütőben,miközben a sütő ajtaja valamennyire nyitva van.Így nem esik össze a tészta. -Ha krémmel töltött süteményt/tortát készítesz, a lapokat hagyd teljesen kihűlni,mielőtt megkened őket. A receptet beküldte: DNBasser Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |