Tutireceptek.hu fejléc

Pergős Rizs /egyszerűen/ recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
rizs,
só,
pici olaj,
víz

Elkészítés:
Annyi rizst válogatunk ki tisztára amennyit enni akarunk/duplája mennyiség lesz,és megdagad/.Átmossuk.
Bő,háromszoros mennyiségű vízben,(mint a rizs) odatesszük főlni.Teszünk bele sót,kis olajat.Mikor megfőlt,(ez 18-25 perc is lehet),beleöntjük egy olyan szűrőedénybe,amibe az egész belefér.Csapvíz alá tartjuk és jól leöblítjük,(ez az egész lényege)!Visszaborítjuk abba az edénybe amibe főztük,tehetünk rá kis petrezselyem zöldet,megsózzuk és tálalhatjuk.Jó étvágyat!!

Tanácsok:
Az egész rizsfőzés lényege,hogy jól megfőljön,de ne szétfőljön!!!
Majd az alapos leöblítés főzés után!!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ilus74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rúd /egyszerűen/ » Sárga túró mazsolával » Forgatott burgonya » Hercegnőburgonya
» Sült hagyma » Zöld rizs » Mazsolás-currys rizs » Zsemlés köret
» Tejfölös-kapros saláta » Majonézes csicseriborsó » Káposztasaláta » Pároltkáposzta máskép
» Galuska (nokedli, nokli) » Köményes burgonya » Kapros párolt zöldborsó » Tojáskrokett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.