| Pergős Rizs /egyszerűen/ receptKöretek Hozzávalók: rizs, só, pici olaj, víz Elkészítés: Annyi rizst válogatunk ki tisztára amennyit enni akarunk/duplája mennyiség lesz,és megdagad/.Átmossuk. Bő,háromszoros mennyiségű vízben,(mint a rizs) odatesszük főlni.Teszünk bele sót,kis olajat.Mikor megfőlt,(ez 18-25 perc is lehet),beleöntjük egy olyan szűrőedénybe,amibe az egész belefér.Csapvíz alá tartjuk és jól leöblítjük,(ez az egész lényege)!Visszaborítjuk abba az edénybe amibe főztük,tehetünk rá kis petrezselyem zöldet,megsózzuk és tálalhatjuk.Jó étvágyat!! Tanácsok: Az egész rizsfőzés lényege,hogy jól megfőljön,de ne szétfőljön!!! Majd az alapos leöblítés főzés után!!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: ilus74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |