| Sajtos gombafasírt receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg gomba 10 dkg reszelt sajt 1 nagy fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem Só, bors, majoranna 2 kisebb tojás Liszt, prézli, olaj a sütéshez Elkészítés: A gombát szárával együtt nagyon apróra daraboljuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon sárgára pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, reszelt sajtot, tojást, hagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük morzsolt majorannával. Kézzel alaposan elkeverjük. Annyi lisztet és prézlit adunk hozzá, hogy vizes kézzel formázható masszát kapjunk. Egy tálba is szórunk zsemlemorzsát. Egy széles serpenyőbe egy ujjnyi olajat öntünk, felforraljuk. Féltenyérnyi pogácsákat formázunk a gombás masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd az olajban egy szer megfordítva kisütjük. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |