Tutireceptek.hu fejléc

Dhal recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
- 2 tcs. sárgaborsó
- 2 púpozott ek. olvasztott vaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 1 l forró víz
- 1 szál korianderlevél vagy petrezselyem

Elkészítés:
A sárgaborsót minőségétől függően áztassuk 1-3 órát.
Szűrőben csurgassuk le.
Vastag falú fazékban pirítsuk üvegesre a hagymalét a vajban. Adjuk hozzá a borsót, a vizet és a korianderlevelet.
Lassú tűzön, lefedve főzzük puhára. Sűrű szitán törjük át.
Sót nem kell beletenni.
Erősen fűszerezett, currys ételek mellé adjuk.


A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» tepsis brokkoli » Gnocci » Koldus kotlett » Röszti
» Rizs thai módra » Sajtgomboc » Töltött olajbogyók » Francia krumpli(köret)
» Részeges gombafejek » Sárga mandulás rizs » Rizsotto » Zsemlegombóc
» Töltött sült paradicsom » Angolos sült burgonya » Sajtos rántott zöldpaprika » Poutine


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.