| Rizsotto receptKöretek Hozzávalók: 0.80 dl olívaolaj 6 dkg vaj 1 kis fej kockára vágott hagyma 1,25 dl fehérbor 50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!) só sáfránypor 6 dkg reszelt parmezán sajt 7,50 dl húsleves Elkészítés: Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot. Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |