Tutireceptek.hu fejléc

Rizsotto recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves

Elkészítés:
Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot.
Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Poutine » Töltött sült paradicsom » tepsis brokkoli » Röszti
» Részeges gombafejek » Zsemlegombóc » Sajtos rántott zöldpaprika » Töltött olajbogyók
» Bundás sült krumpli » Vegyes sült zöldség » Angolos sült burgonya » Pirított újkrumpli paprikával
» Koldus kotlett » Zellerrudak tökmagos bundában » Rizs thai módra » Gnocci


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.