Tutireceptek.hu fejléc

Rizsotto recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.80 dl olívaolaj
6 dkg vaj
1 kis fej kockára vágott hagyma
1,25 dl fehérbor
50 dkg kerek szemű rizs, (nem gyorsrizs!)

sáfránypor
6 dkg reszelt parmezán sajt
7,50 dl húsleves

Elkészítés:
Az olívaolajat, és egy kiskanál vajat felhevítünk, a hagymát üvegesre pároljuk benne, ráöntjük a bort, felhevítjük, hozzátesszük a rizst, s sóval és sáfránnyal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett apránként hozzátesszük a húslevest, s a rizst készre főzzük. Leveszzük a tűzről, és végül hozzákeverjük a maradék vajat és a parmezán sajtot.
Csak frissen elkészítve jó, de úgy kiváló köret.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Koldus kotlett » Sajtos rántott zöldpaprika » Sajtgomboc » Angolos sült burgonya
» Zellerrudak tökmagos bundában » Bundás sült krumpli » Részeges gombafejek » Sajtos- fűszeres újburgonya
» Majonézes burgonya formában » tepsis brokkoli » Röszti » Pirított újkrumpli paprikával
» Burgonya Pékné módra » Fűszeres sárga rizs » Rizs thai módra » Póréhagymás karfiolpüre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.