| Epres kókusztekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 4 db tojás 8 ek cukor 8 ek liszt 1 tk sütőpor fél dl vaj vagy olaj (ha kakaósat akarunk sütni akkor 2 evőkanál keserű kakaópor, de mínusz 2 evőkanál liszt) Krémhez: 2 cs vaníliás pudingpor 8 dl tej 20 dkg kókusz reszelék 30 dkg eper Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd a többi hozzávalóval összedolgozom. Egy 30×40-es tepsit kibélelek sütőpapírral és 200 fokon 8-10 perc alatt megsütöm. Hagyom picit hűlni, leveszem róla a papírt, majd ugyanazzal a papírral szorosan feltekerem és hagyom teljesen kihűlni. A pudingot megfőzöm és amikor már majdnem kihűlt hozzákeverem a kókusz reszelék háromnegyedét. Az epret megmosom megszárítom, pár darabot félre teszek a díszítéshez. Amikor minden jól lehűlt, kitekerem a piskótát, jó bőven megkenem a krémmel, a közepére teszek egy sor epret és újra jó szorosan feltekerem. Megkenem a tetejét is a krémmel, rászórom a maradék kókuszreszeléket és az eperrel díszítem. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |