| Citromos epertekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 25 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 5 dkg liszt 5 dkg étk. keményítő 15 g zselatin 1 citromreszelt héja és leve 1 dl fehérbor 50 dkg eper 4 dl tejszín porcukor só Elkészítés: A tojásokat 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és csipet sóval forró vízfürdőn a cukor feloldódásáig verjük. Hidegen sűrű krémmé keverjük, és beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 225 fokon 8-10 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A citrom héját és levét a borral és a maradék cukorral felforraljuk. Feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott zselatint és 45 percre hűtőbe rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő citromkrémbe forgatjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk a krémmel, megkenjük, és a félbevágott eperszemekkel kirakjuk. Feltekerjük, majd kb. 2 órára behűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |