Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 nagy szelet pulykamell (nagy, tenyérnyi szeletek)
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
10 dkg vörös áfonya
30 dkg szeletelt bacon

őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
0, 5 dl fehérbor
5 dkg vaj
Az áfonyamártáshoz:
20 dkg vörös áfonya
3 dl édes fehérbor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
darabka fahéj
4-5 db szegfűszeg
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítés:
A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. Figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét apránként keverjük hozzá.

Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, mielőtt a húsba töltenénk. (Én már előtte való nap elkészítettem, és a fagyasztóban hagytam felhasználásig. Így könnyen tudtam vele dolgozni a hús töltésénél.)

A nagy, tenyérnyi hússzeletre tegyünk fóliát, majd óvatosan klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután az egyik felét sózzuk, majd fordítsuk át a hússzeletet, a másik felét sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Minden hússzelettel így járjunk el. A hússzelet befűszerezett felére helyezzünk rá egy gesztenyehengert, majd a hús két oldalát ráhajtva tekerjük fel.

Egy fóliadarabra helyezzünk egymás mellé 5-6 szelet bacont, majd tegyük rá a feltekert húst. Ezután tekerjük körbe a baconnel, majd helyezzük egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Öntsük alá a bort és a felolvasztott vajat, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd addig süssük, míg a bacon szép pirosra sül. (Én légkeverésnél 160 fokon pároltam, majd 180 fokon sütöttem pirosra.)

Amíg a hús sül, készítsük el a köretet és az áfonyamártást. A vörös áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a citrom levével és héjával, a fűszerekkel és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral. Főzzük kb. 10 percig, majd vegyük ki a fahéjat és a szegfűszeget. Ezután forraljuk fel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik (2-3 perc).

Közben készítsük el a krumplipürét is.

Tálalás előtt szeleteljük fel a hústekercseket, majd helyezzük a tányérra. Ezután kanalazzuk mellé a krumplipürét az áfonyamártást, és így kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom gesztenyés sutemény » Csokis-gesztenyés szelet » Gesztenyés krémes » Pulykarolád spárgával
» Gesztenyeszív » Gesztenyés kocka meggyel » Gesztenyés fincsi tekercs » Gesztenyés falatka
» Gesztenyés rolád » Gesztenyés süti hidegen » Zöldséges Pulykarolád » Gesztenyés őrület
» Gesztenyés göngyölt hús » Gesztenyés hajócska » Gesztenyés fatörzs » Gesztenyés keksz rolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.