| Csokis-gesztenyés szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A csokoládés felverthez: 10 dkg liszt 12 dkg cukor 6 tojás 2 dkg vaj 2 dkg kakaópor porcukor a díszítéshez A gesztenyekrémhez: 10 dkg gesztenyemassza 10 dkg vaj 5 dkg porcukor rum Elkészítés: A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.A megmaradt cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a fehérjehabot, majd a lisztet és óvatosan simára keverjük. A kakaóport 2 dkg olvasztott vajjal simára keverjük, majd a felverthez adjuk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőbe készre sütjük. Az áttört gesztenyemasszát habosra keverjük vajjal és cukorral, végül egy kevés rummal ízesítjük. A lehült csokoládés felvert tésztát kiborítjuk a tepsiből, leválasztjuk róla a sütőpaírt, majd félbevágjuk. Megtöltjük a gesztenyekrémmel, és a hűtőben jól lehűtjük. A felszeletelt csokis-gesztenyés szeletet porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |