Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés minitorták valentinnapra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg vaj,
6 tojás,
2 evőkanál kakaópor,
25 dkg cukor,
10 dkg gesztenyemassza.
A krémhez:
15 dkg keserű csoki, 1 dl tejszín, diónyi vaj.

Elkészítés:
A tésztához kikevertem a tojások sárgáját és a cukrot, hozzáadtam a vajat, végül az elmorzsolt gesztenyemasszát. Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A létező legnagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleegyengettem a tésztát és 45 percig sütöttem 180 fokos sütőben.

A félbevágott tésztalapot bekentem a felolvasztott csokival kikevert tejszínnel és vajjal, és a felkockázott sütire is bőven csorgattam belőle. Egyesével papírkapszliba pakoltam a kis finomságokat, majd a frizsibe száműztem puhulni, finomodni. Igy olyan mennyeien lágy, omlós és töményen gesztenye ízű lett, hogy csak na! Este aztán az utolsó, apró morzsáig elfogyott az egész. Még a leeső széleket is felfedezték és a maradék csokit is kinyalogatták a későn jövők.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés babapiskóta » Gesztenyés hajócska » Gesztenyés őrület » Gesztenyés szelet
» Meggyes-gesztenyés kocka » Csokis-gesztenyés szelet » Gesztenyés habos torta » Gesztenyés krémes
» Gesztenyés tekercs » Gesztenyés bejgli másként » Gesztenyés méhkas süti » Gesztenyés-meggyes rétes
» Gesztenyés gyöngytyúkleves » Gesztenyés csúcs » Gesztenyés muffin » Gesztenyés rolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.