| Gesztenyés minitorták valentinnapra receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 12 dkg vaj, 6 tojás, 2 evőkanál kakaópor, 25 dkg cukor, 10 dkg gesztenyemassza. A krémhez: 15 dkg keserű csoki, 1 dl tejszín, diónyi vaj. Elkészítés: A tésztához kikevertem a tojások sárgáját és a cukrot, hozzáadtam a vajat, végül az elmorzsolt gesztenyemasszát. Végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A létező legnagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleegyengettem a tésztát és 45 percig sütöttem 180 fokos sütőben. A félbevágott tésztalapot bekentem a felolvasztott csokival kikevert tejszínnel és vajjal, és a felkockázott sütire is bőven csorgattam belőle. Egyesével papírkapszliba pakoltam a kis finomságokat, majd a frizsibe száműztem puhulni, finomodni. Igy olyan mennyeien lágy, omlós és töményen gesztenye ízű lett, hogy csak na! Este aztán az utolsó, apró morzsáig elfogyott az egész. Még a leeső széleket is felfedezték és a maradék csokit is kinyalogatták a későn jövők. A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |