| Gesztenyés habos torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 4 tojássárgája 4 tojásfehérje 12 dkg kristálycukor 14 dkg sima liszt 3 dkg kakaópor A gesztenyekrémhez: 15 dkg gesztenyemassza 4 dkg porcukor 3 cl rum 3 dl habtejszín 1 dkg zselatin 0,5 dl víz 0,5 dl konyakos meggylé 12 szem konyakmeggy A díszítéshez: 5 dkg gesztenyepüré 6 szem koktélcseresznye 2 dkg csokoládés piskótamorzsa Elkészítés: A tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéből a többi cukorral, pici sóval kemény habot verünk. A lisztet a kakaóval összeszitáljuk, a tojáskrémet és habot lazán elvegyítjük, finoman belekeverjük a lisztes kakaót is. 18 cm-es tortaformában, 180 C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk fel. A zselatint a vízbe szórjuk, és addig melegítjük, amíg feloldódik benne. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rummal simára keverjük. A kimagozott konyakmeggyet összevágjuk, a gesztenyekrémhez adjuk, aztán belevegyítjük a langyosra hűlt zselatint. A konyakmeggy levével meglocsoljuk a piskótalapokat. A gesztenyekrémet három részre osztjuk, két részt betöltünk a piskótalapok közé, a többiből vékonyan lekenjük a torta tetejét és oldalát. Ami marad, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk a szeletekre. Két-három órára hűtőbe tesszük, a gesztenyepürét a torta közepére nyomjuk, a piskótamorzsát a torta oldalára szórjuk. Koktélcseresznyével díszítjük a szeleteket A receptet beküldte: karpatiás Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |