| Sörös sonkatekercs receptEgytálételek Hozzávalók: 8 nagy, vékony, szögletes gépsonkaszelet 2 tojás 10 dkg reszelt ementáli sajt 1 evőkanál zsemlemorzsa 1 mokkáskanál őrölt gyömbér 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld 1 evőkanál liszt 1 evőkanál vaj 2 dl világos sör 1 teáskanál ételízesítő só késhegynyi törött bors Elkészítés: Serpenyőben kis lángon a vajat a liszttel habzásig keverem, beleöntöm a sört és kevergetve sűrűre főzöm. Ízesítem gyömbérrel, sóval, borssal, majd lehúzom a tűzről és belekeverem a reszelt sajt felét és egy felvert tojást. A töltelékhez felverem a másik tojást, összekeverem a zsemlemorzsával, hozzáadom a maradék sajtot, a petrezselyemzöldet és az ételízesítőt. A sűrű krémet rákenem a sonkaszeletekre, amiket szorosan felcsavarva szorosan egymás mellé rakok egy szögletes tűzálló tálba, vagy kisebb tepsibe. A megmaradt krémet hozzákeverem a tojásos-sörös mártáshoz, majd rákenem a tekercsek tetejére. Előmelegített, közepesen meleg sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a sonka tetején lévő mártás megszínesedik. Tanácsok: Hidegen és melegen is finom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |