| Karamellás fincsi krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt 1/2 cs sütőpor 10 dkg porcukor 5 dkg vaj 1 ek méz 1 db tojás+1 db tojássárgája 0.5 dl tej Sárga krémhez: 5 dl tej 2 cs vanilíás pudingpor 2 dl víz,2 ek liszt 15 dkg porcukor 25 dkg Rama margarin Fehér krémhez: 6 ek kristálycukor 1/2 l tejszín 1 tk zselatin 1 dl víz Mázhoz: 8 dkg porcukor 1 cs karamellás pudingpor 1 ek napraforgó olaj 2 ek forró víz Elkészítés: Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. A Rama margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük. A fehér krémhez a tejszínt habbá verjük. A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsorgatjuk a tejszínbe miközben keverjük. Az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot. A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |