| Keksztekercs (Update 1) receptHozzávalók: A háztartási kekszhez: 20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt 3 dkg zsír 1 dl tejben feloldva 1 kiskanál szalalkáli 1/2 kiskanál szódabikarbóna a liszthez keverve 2 kiskanál folyékony édesítő csipet só A keksztekercshez: 25 dkg keksz ledarálva 5 dkg darált dió 1-2 kanál kakaó (hogy szép barna legyen) 8 dkg vaj 8-10 dkg xilit porrá őrölve (ízlés szerint) 1 dl fekete kávé 1 kiskanál rumaroma annyi tej, amennyivel össze tudjuk gyúrni a masszát A krémhez: 10 dkg vaj, ízlés szerint őrölt xilit 5 dkg kókusz (elhagyható) Elkészítés: A kekszhez valókat összegyúrjuk, 2 mm vékonyra nyújtjuk és derelyevágóval felkockázzuk. Villával mindegyiket megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. A kekszet ledaráljuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, kóstoljuk és ízlés szerint még édesíthetjük ha kell. 2 sütőpapír között kinyújtjuk, (így nem ragad és nem törik.) Rákenjük a krémet és a sütőpapír segítségével feltekerjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |