| Galyasági szarvaspörkölt gombával. receptHozzávalók: 1,5 kg. szarvascomb, 4 -5 db. közepes vöröshagyma, 3 -4 db. zöldpaprika, 15-20 dkg. gomba (csiperke, de lehet erdei is), 8-10 gerezd fokhagyma, 3 -4 szem érett paradicsom, 1 kiskanál frissen törött fekete bors, 15 dkg. édes-nemes fűszerpaprika, 1 kiskanál őrölt köménymag, 1 evőkanál csípős fűszerpaprika, l5 dkg. füstölt húsos szalonna, 10 dkg. sertészsír, 2 db. erős paprika, 3 dl. száraz vörösbor, 3-5 db. babérlevél, Elkészítés: A bográcsban kevés sertészsírt olvasztunk.Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára megpiritjuk, rászeleteljük a zöldpaprikát, az érett paradicsomot. Kissé dinszteljük, majd a tűzről levéve az édes.nemes paprikával megszórjuk és ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott szarvashúst is. Kevés hideg vizet öntünk alá ( kb. 1 - 1 és fél dl.),és a tűzre visszatéve bele szeleteljük az egyik erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk. Kb. 15-20 perc mulva - ha a hús teljesen megfőzz Erősebb tűzön 30-35 percig főzzük, gyakran kevergetve. Ekkor hozzáadjuk az apróra felkockázott füstölt szalonnát, zúzott fokhagymát és a szeletelt gombát is. Tovább főzzük.A hús teljes megpuhulása előtt hozzáadjuk a vörösbor háromnegyedét és a babérlevelet is.Szükség szerint utánaízesítjük. A tűzről levéve a forró ételhez hozzáadjuk a bor kisebbik részét, elkeverjük. A csípős paprikát felkarikázzuk, kis tányéron kínáljuk. Galuska illik hozzá. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |