| Galyasági sertésborda gombával receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg. sertésborda, 20 dkg. gomba, 25 dkg. sonka, 5 db. tojás, 10 dkg. trappista sajt, 5 db. tojás, 1 dl. tejszin, só, őrölt fwekete bors, 1 csokor zöldpetrezselyem. Elkészítés: A sertésbordákat felszúrjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Tölteléket készítünk a habart tojásból, az apróra vágott gombából, sonkából és kevés petrezselyemzöldből. Ízesitsük sóval, őrölt fekete borssal.A keverékkel a bordákat megtöltjük s nem túl forró zsiradékban mindkét oldalukat átsütjük. Tűzálló tálat kizsírozunk, a bordákat belerakjuk. Sajtot reszelünk rá, majd a tejszinnel leöntve közepes hőmérsékleten készre sütjük. Tálaláskor rizi-bizit adjunk hozzá, s diszítsük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |