Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági savanyú káposzta leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg. füstölt kolbász,
1 kiskanál sertészsír,
50 dkg. savanyú káposzta,
só,
őrölt fekete bors,
1 dl. száraz fehér bor,
1 kiskanál köménymag,
1-2 db. kisebb babérlevél,
1,5 liter alaplé
1 dl. tejföl

Elkészítés:
A kevés zsíron a felszeletelt kolbászt átforrósítjuk, belepergetjük a köménymagot, hogy kissé kipattogjon.Aláöntjük a bort és hozzáadjuk a szálas savanyú káposztát. Pár percig - kb.5-8 percig - együtt pároljuk majd felöntjük az alaplével. Ízesítjük ízlés szerint, főzzük tovább 15-20 percig.Készre főzés előtt tejfölt keverünk hozzá.

Tanácsok:
Ha jól ízesített a savanyú káposzta, akkor a köménymag és a babérlevél el is maradhat.
Alaplének maradék hús- csont leves is megfelel, de készíthetjük leveskockából is.
Kifejezetten gyorsan elkészíthető, egyszerű étel.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köcsögös káposzta » Málnakrémleves » Sütötökkrém leves » Citromos rizsleves
» Gombócos töltött káposzta » Tartalmas levesem » Zöldséges halpüréleves » Almás vöröskáposzta
» Gombapüré leves » Fogyis káposztaleves » Káposztaleves tojással » Magyaros burgonyaleves
» Céklás káposztasaláta » Narancsleves » Palóc leves másképpen » Tökleves (hamis húsleves)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.