| Galyasági savanyú káposzta leves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg. füstölt kolbász, 1 kiskanál sertészsír, 50 dkg. savanyú káposzta, só, őrölt fekete bors, 1 dl. száraz fehér bor, 1 kiskanál köménymag, 1-2 db. kisebb babérlevél, 1,5 liter alaplé 1 dl. tejföl Elkészítés: A kevés zsíron a felszeletelt kolbászt átforrósítjuk, belepergetjük a köménymagot, hogy kissé kipattogjon.Aláöntjük a bort és hozzáadjuk a szálas savanyú káposztát. Pár percig - kb.5-8 percig - együtt pároljuk majd felöntjük az alaplével. Ízesítjük ízlés szerint, főzzük tovább 15-20 percig.Készre főzés előtt tejfölt keverünk hozzá. Tanácsok: Ha jól ízesített a savanyú káposzta, akkor a köménymag és a babérlevél el is maradhat. Alaplének maradék hús- csont leves is megfelel, de készíthetjük leveskockából is. Kifejezetten gyorsan elkészíthető, egyszerű étel. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |