| Galyasági őzszelet gombával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg. őzcomb, 2 + 2 olivaolaj ( vagy zsir), 2 dl. száraz fehér bor, 2 dl. tejfel, 1 evőkanálnyi liszt, 25 dkg. gomba ( lehet vegyes erdei gomba is), só, őrölt feketebors, 4 db. savanykás alma, 2 evőkanál ételízesitő, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 evőkanálnyi áfonyalekvár Elkészítés: Az őzcombot felszeleteljük, puhára kiverjük. Sózzuk, paprikázzuk, kissé borsozzuk,. majd lisztben megforgatva 8 - 10 percig a sziradékban mindkét oldalát megsütjük. A sütés után visszamaradó zsiradékban megpároljuk a finomra vágott gomba felét, majd hozzáadjuk a tejfelt. Sózzuk,- vagy izesitjük ételízesitővel, - őrölt feketeborssal és kb. 10 15 percig pároljuk kavargatva, majd félretesszük. Ha meghűlt turmixoljuk. Friss olajban feltesszük a finomra vágott gomba másik felét és készre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a mártást és átfőzzük. A tálra rendezett őzszeleteket leöntjük a forró mártással. Köritésnek főtt almát és külön tányérkán áfonyalekvárt kínálunk hozzá. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |