| Galyasági juhtúrós sztrapacska receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg ó-burgonya, 15-20 dkg házi füstölt szalonna, 40-45 dkg liszt, 1 kiskanál só, 2 db tojás, 50 dkg juhtúró (vagy juhsajt), de lehet mindkettő is. A tálaláshoz: tejföl és 1 csokor friss kapor. Elkészítés: A régi burgonyát – ó-burgonyát - meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán lereszeljük, majd kissé kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk és kifőzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van készen. A szalonnát apró kockára vágjuk, és ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve tálaljuk. Nagyon finom pörköltekhez is köretként! Szokás szerint apróra vágott friss kaporral meghintve is kínálhatjuk, Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |