| Juhtúrós rakott spenót receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 50 dkg penne tészta 10 dkg juhtúró 2 dl főzőtejszín 15 dkg keményebb sajt 50 dkg friss vagy fagyasztott spenót tojás 4 gerezd fokhagyma só, bors, oregánó, majoránna Elkészítés: Lobogó forró vízben főzd ki a penne tésztát. Kevés olajon futtasd meg a felaprított spenótot, és adj hozzá 4 gerezd áttört fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, majd párold készre. Szórd bele a juhtúrót és öntsd fel a tejszínnel. Alacsony hőfokon főzd addig, míg a tejszín összesűríti. Egy jénai tál aljára szórd bele a penne tésztát, öntsd rá a spenótos szószt és reszeld rá a sajtot. Amikor a sajt kezd pirulni, akkor elkészült. Kb. 10 perc. A tészta tetejére üthetsz egy-két tojást is, ez esetben akkor készül el az egytálételünk, amikor az tükörtojásszerűen rezgőssé válik. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |