Tutireceptek.hu fejléc

Galuska juhtúróval, tejfölösen recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna 1 kg burgonya 1 db tojás 30 dkg liszt 25 dkg juhtúró 20 dkg tejföl,1 csokor metélőhagyma (snidling), só

Elkészítés:
Az apróra kockázott füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a tepertőt és félretesszük. Egy keverőtálban a meghámozott, lereszelt burgonyát a tojással, csipetnyi sóval és a liszttel összedolgozzuk. Az így kapott masszából galuskákat szaggatunk, és forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük és lecsepegtetjük. A kifőtt galuskákat megforgatjuk a még forró szalonnazsírban, és a tányérokra szedjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót, rákanalazzuk a tejfölt, végül megszórjuk a sült szalonnakockákkal. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gomba tejfölösen » Sonkával rakott galuska » Rakott csirke juhtúróval » Almaleves habgaluskával
» Somlói galuska(egyszerűen) » Sajtos-tejfölös galuska » Meggyleves habgaluskával » Sajtos galuska
» Tepsis húsos galuska » Juhtúróval tőttőtt gomba » Galuska (nokedli, nokli) » Sajtgaluska-leves
» Galuska-levesbetét » Habkönnyű grízgaluska » Kató néni grízgaluskája » Tojásos galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.