| Gabó torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 6 kanál liszt 1 sütőpor 6 kanál cukor 2 db vanilia Dr Oetker 4-5 kanál Dr Oetker kakaó Krémhez:30 dkg Ráma margarin 30 dkg porcukor 2 vanilia cukor 2 tasak csokis puding 500 ml tej 5kanál cukor A glazúrhoz 1 tábla keserű csoki 1 tábla tejes csoki 2 kanál olaj Elkészítés: Feltöröm a tojásokat,külön a fehérjét a sárgájától.A fehérjét kemény habbá verem.A sárgájához hozzáadom a cukrot,a sütőport és a vaniliát.A mixerrel jól felhabosítom,majd hozzáadom a kakaót is.Végül hozzáadom a felvert fehérjét és a lisztet, majd óvatosan összekeverem.A szív alakú torta formát jól kizsírozom,és kilisztezem így biztosan nem ragad bele!!180 fokos előmelegített sütőbe teszem ,és tíz percig nem nyitom ki az ajtaját.Tűpróbáig sütöm,vagyis amikor a fogpiszkálót beledugom a közepébe és nem marad rajta máz biztosan átsült.Félreteszem kihülni,majd ketté vágom. Megfőzöm a két csokipudingot az öt kanál cukorral ,és kihűtöm. A margarint kiveszem jóval előbb a hűtőböl,hogy puhább állagú legyen.Jól kikeverem a mixerrel,majd hozzáadom a porcukrot és tovább habosítom.Három kanállal félreteszek egy zacsiba,díszíteni.Majd a többihez hozzáadom kanalanként a kihült pudingot,jól összekeverem.Az így kapott csokikrémet a ketté vágott lap közepébe teszem. Egy edénybe vizet teszek forrni,majd egy kisebbet elyezek és beletöröm a csokit .Vízgőz felett kavargatom majd hozzáadom a két kanál olajat.A glazúrt egyenletesen elkenem a tortán,miután megkötött,tetszés szerint dÍszítem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: g.gaboca Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |