| Piskótás Feketeerdő torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 5 tojás 5 kanál víz 10 kanál cukor 9 kanál liszt 1 kanál kakaó 1 zacskó sütőpor Meggykrém: 1 cs vaníliás pudingpor 3 evk cukor 3 dl meggylé pici rum 6 dl tejszín (hulala) 1 cs zselatinfix +kívülre is kell tejszín-zselatinfix 1 cs babapiskóta Elkészítés: A piskótát elkészítem, ha kihűlt három fele vágom. Elkészítem a meggyzselét, a vaníliás pudingot a cukorral és a meggylével összefőzni, majd amikor már sűrű, akkor a meggyet is belekeverni. Pici rumot is tettem bele. A habot a zselatin fixszel felverni. A torta alsó lapját a meggyes krémmel kentem meg, erre jött a tejszínhab, majd a piskótarudak, megint meggyes krém, tejszínhab, és a kakaós piskóta. Kívülről is megkentem tejszínhabbal és meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítettem. Tanácsok: Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a lapot csak 2-be vágtam és a középső lapot babapiskótával helyettesítettem. Szerintem így finomabb lett. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |