| Barackos kedvenc túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 5 db tojás 150 g cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 6 evőkanál finomliszt 4 ek napraforgó olaj 6 ek tej 1 ek margarin (a forma kikenéshez) 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez) A krémhez 1 kg tehéntúró 300 g porcukor 1 dl tej 20 g zselatinfix 600 g őszibarack 2 dl víz 1 csomag tortazselé 2 ek cukor Elkészítés: Üssük fel a tojásokat, külön szedve a fehérjéket. A fehérjékből verjünk kemény habot, hozzáadva a 2 cs vanilin cukrot. A tojássárgákhoz is adjuk hozzá a 15 deka cukrot, verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (sütőpor, 6 ek liszt, 4 ek olaj, 6 ek tej), s keverjük csomómentesre . Adjuk hozzá óvatosan a fehérjehabot. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát . Lisztezzük is be egy picit, és öntsük bele a masszát. 40 percig sutjuk 170 fokon. A túróhoz hozzáöntünk 300 g porcukrot, jól elkeverjük 1 dl tejet felteszünk melegedni, majd hozzáöntjük a zselatint, folyton kevergetjük a zacskó hátoldalán jelzett ideig (kb. 3 perc), majd a túróhoz öntjük, elkeverjük. A barackot cikkekre szeleteljük. Ha kész a piskóta, középen vízszintesen félbevágjuk, és a tetejét félretesszük. Ráöntjük a túró felét, elegyengetjük. Ráhelyezünk pár barackszeletet. Majd a túró másik felét is rákanalazzuk, és simítjuk, majd újra barackokat helyezünk rá. Végül beborítjuk a piskóta tetejével, ezt is befedjük barackkal. 2 dl vizet felteszünk melegedni, egy kis részét összekeverjük a gyümölcskocsonya porral hozzáöntjük a vízhez, s folytonos kevergetés közben várjuk, hogy besűrűsödjön. Nem fog látványosan sűrűsödni, hisz akkor dermed, ha hűl. Majd lelocsoljuk vele a tortát. Isteni fincsi nyári husitokent. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |