| Krumpli "torta" receptKöretek Hozzávalók: l kg burgonya hámozva 3 dl főzőtejszín /vagy 3 dl tej és 3 dkg margarin/ 2 db tojás só őröltbors szerecsendió zsemlemorzsa vaj vagy margarin Elkészítés: A burgonyát uborkagyalun karikára reszeled egy tálba. A tejszínbe belekevered a 2 db tojást,és ízlés szerint a fűszereket. (ha tejjel és margarinnal készíted,akkor a tejet az olvasztott margarinhoz keverd).Öntsd rá a burgonyára,keverd össze,ha kell még utánízesítheted. Egy kerek jénai tálat kikensz margarinnal,megszórod zsemlemorzsával,és beleöntöd a tejszínes burgonyát. Előmelegített sütőben (hideg rácsra tedd a tálat!!)200 fokon először lefedve sütöd kb. fél órát.Utána leveszed a fedelet,és szép pirosra sütöd a burgonya tetejét. Ha sajtot reszelsz rá, vagy esetleg még bele is,nem fogod elrontani vele. Tanácsok: Sülés után 15-20 percet állni hagyod,majd tortaszelet szerűen szeleteled. Sült és rántott húsokhoz nagyon finom. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |