| Vanilliás gyümölcstorta: receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 4 tojás 30 dkg kristálycukor 4 kanál liszt fél csomag sütőpor 2 kanál étolaj margarin 6 dl tej 2 vanilliás pudingpor 20 dkg idénygyümölcs vagy fagyasztott gyümölcs 2,5 dl gyümölcslé 1 zselatinpor cukrozott tejszínhab, habfixáló Elkészítés: A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és az étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport végül a tojásfehérjék kemény habját. Az alaposan kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, megsütjük. Tálcára borítjuk. Pudingporból, a megmaradt cukorból tejjel sűrű krémet főzünk, ráöntjük a tésztára. Még meleg a krém, addig rakjuk rá a tetszés szerinti gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni. A gyümölcslevet felfőzzük a zselatinporral, kavargatva hűtjük ha, már langyos ráterítjük a gyümölcsre. Hagyjuk megdermedni. A cukrozott tejszínt felverjük a habfixálóval és ezzel díszítjük a tortát. A receptet beküldte: Jocika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |