| Görög spenót torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag réteslap 1 kg friss spenót (vagy 80 dkg fagyasztott leveles spenót) 2 teáskanál vaj, vagy Rama 1 fej fehér hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál vaj, vagy Rama 3 evőkanál liszt 4 dl tej só bors szerecsendió 6 tojás 20 dkg feta sajt olívaolaj Elkészítés: Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki egy kis olívaolajjal vagy vajjal, és fektessünk bele 2 réteslapot. A spenótlevelet forrázzuk le, vagy a fagyasztott spenótot engedjük fel. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajon pirítsuk meg az összevágott fehér hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot. Egy másik serpenyőben olvasszunk vajat, adjunk hozzá lisztet, majd öntsük fel tejjel. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, majd öntsük hozzá a spenótos keveréket. Törjük bele az egész tojásokat, a fetát is morzsoljuk bele. Jól keverjük el, és öntsük a réteslappal kibélelt tortaformába. Hajtsuk be a réteslapok széleit, és 2 teljes réteslappal fedjük le az egészet. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük, és süssük 30-40 percet. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |