Tutireceptek.hu fejléc

Görög spenót torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 kg friss spenót (vagy 80 dkg fagyasztott leveles spenót)
2 teáskanál vaj, vagy Rama
1 fej fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj, vagy Rama
3 evőkanál liszt
4 dl tej

bors
szerecsendió
6 tojás
20 dkg feta sajt
olívaolaj

Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki egy kis olívaolajjal vagy vajjal, és fektessünk bele 2 réteslapot.

A spenótlevelet forrázzuk le, vagy a fagyasztott spenótot engedjük fel. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajon pirítsuk meg az összevágott fehér hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot.

Egy másik serpenyőben olvasszunk vajat, adjunk hozzá lisztet, majd öntsük fel tejjel. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, majd öntsük hozzá a spenótos keveréket. Törjük bele az egész tojásokat, a fetát is morzsoljuk bele. Jól keverjük el, és öntsük a réteslappal kibélelt tortaformába. Hajtsuk be a réteslapok széleit, és 2 teljes réteslappal fedjük le az egészet.

180 fokra előmelegített sütőbe tegyük, és süssük 30-40 percet.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg epres rétestorta » Máktorta liszt nélkül » Áfonyás-tejszínhabos torta » Fordított ananásztorta
» Bezerédj-torta » Édes rizstorta » Túró Torta kezdőknek » Görög citromleves
» Almás-mákos torta » Spenót Mozzarellahálóban » Epres csokis tortafagylalt » Cappuccinós mousse torta
» Kivi torta, karácsonyra » Spenótos rakott tészta » Kokuszos szedertorta » Húsvéti tojástorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.