Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres zöldségnyárs krumplipürével recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 kis cukkini
4 vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
8-10 kis csiperkegomba
4-5 krumpli
5 dkg margarin

bors
szerecsendió
magyaros fűszersó
étolaj

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a répát és a hagymát meghámozzuk. A cukkinit, a répát és a hagymát nagy karikákra vágjuk. A gombát egészben hagyhatjuk, ha nagy, vágjuk félbe. A zöldségeket a nyársakra fűzzük. Egy tepsibe alufóliát teszünk, erre fektetjük a nyársakat. Kevés olajat csorgatunk rá, és megszórjuk a magyaros fűszersóval. Az alufólia végeit a nyársakra hajtjuk, tehát beburkoljuk vele. Kb. 30 percig pároljuk a zöldségeket a sütőben (akkor jó, ha már a sárgarépa is puha), majd a fóliát levéve 5-10 perc alatt kissé megpirítjuk.

Amíg a zöldség sül, elkészíthetjük a pürét. A krumplit meghámozzuk, kockára vágva, sós vízben megfőzzük. A főzővizet nem öntjük ki, hanem egy bögrébe vagy tálba szűrjük. A krumplira dobjuk a margarint, fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd kézimixerrel összetörjük. A főzőléből annyit öntünk rá, hogy megfelelő állagú legyen, majd a kézimixerrel jó habosra kikeverjük. Ha szükséges, sózzuk.

Tanácsok:
90 napos keményítőnapjára pont jó.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fűszeres csirkemell » Fűszeres halsült » Fűszeres almás pite » Fűszeres burgonya
» Mini fűszeres fánkocskák » Fűszeres csirkemell » Főtt csirkemell fűszeresen » Fűszeres-almás kalács
» Fűszeres olasz pulykatorta » Fűszeres, zöldborsós rizs » Fűszeres penne » Zöldfűszeres keksz
» Fűszeres diós keksz » Fűszeres-vajkrémes pogácsa » Kenőmájas fűszeresen » Galyasági fűszeres gulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.