| Fűszeres zöldségnyárs krumplipürével receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 kis cukkini 4 vöröshagyma 1 nagy sárgarépa 8-10 kis csiperkegomba 4-5 krumpli 5 dkg margarin só bors szerecsendió magyaros fűszersó étolaj Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, a répát és a hagymát meghámozzuk. A cukkinit, a répát és a hagymát nagy karikákra vágjuk. A gombát egészben hagyhatjuk, ha nagy, vágjuk félbe. A zöldségeket a nyársakra fűzzük. Egy tepsibe alufóliát teszünk, erre fektetjük a nyársakat. Kevés olajat csorgatunk rá, és megszórjuk a magyaros fűszersóval. Az alufólia végeit a nyársakra hajtjuk, tehát beburkoljuk vele. Kb. 30 percig pároljuk a zöldségeket a sütőben (akkor jó, ha már a sárgarépa is puha), majd a fóliát levéve 5-10 perc alatt kissé megpirítjuk. Amíg a zöldség sül, elkészíthetjük a pürét. A krumplit meghámozzuk, kockára vágva, sós vízben megfőzzük. A főzővizet nem öntjük ki, hanem egy bögrébe vagy tálba szűrjük. A krumplira dobjuk a margarint, fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd kézimixerrel összetörjük. A főzőléből annyit öntünk rá, hogy megfelelő állagú legyen, majd a kézimixerrel jó habosra kikeverjük. Ha szükséges, sózzuk. Tanácsok: 90 napos keményítőnapjára pont jó. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Shephard Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |