| Fűszeres almás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt (teljes kiorlesu) 10 dkg cukor (finomítatlan, esetleg mez) 15 dkg margarin (vagy vaj esetleg 8 dkg zsir) 6 kisebb alma reszelve (meg nem mertem mennyit teszek bele grammra pontosan, aprora vagva is jo) 3 db tojas 1 tasak sutopor fuszerek: izlestol, alkalomtol fuggoen: mezeskalacs fuszerkeverek (3 tk) vagy fahej (1 tk) vagy vanilia, narancs vagy citom hej esetleg mas, otlet szerint egyebek: mazsola, aprozott dio Elkészítés: A szaraz osszetevoket osszekeverem egy talban. Az almahoz hozzakeverem a mazsolat, aprozott diot. A tojasok sargajat kikeverem a cukorral, aprankent hozza adom a felolvasztott margarint, majd kis adagokban a feherjet is. Hozzakeverem az almat, vegul aprankent a lisztes kevereket is. Tuzallo talban (kb 20x30cm) vagy kerek tortaformaban 200 fokon 30-35 percig, tuprobaig sutom. Tanácsok: Az alaposszetevok megtartasa mellett szabadon varialhato, akar az almat is le lehet cserelni 2 dl reszelt repara, akkor szerecsendio, gyomber is lehet a fuszere. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: zitke Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |