| Fűszeres diós keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 25 dkg margarin - 15 dkg cukor - 30 dkg liszt - 1 csomag sütőpor - fél-fél kávéskanál őrült szerecsendió, fahéj, szegfűszeg - 2 tojás + 1 tojás a kenéshez - 10 dkg darált dió + 15 dkg fél dióbél a díszítéshez - kevéske só Elkészítés: 1.) A margarint kivesszük a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni. Amikor már jól megpuhult, habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük. 2.) A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket, egy csipet sót, összekeverjük, a tojásos margarinhoz adjuk. Beletesszük a diót, jól összedolgozzuk, és a tésztát alufóliába csomagolva, a hűtőben egy óra hosszat pihentetjük. Ezután a liszttel beszórt deszkára tesszük, és kb. fél cm vékony lappá nyújtjuk, kiszaggatjuk kerek formára (pogácsaszaggató, hagyományos retro kávéspohár, ami kézbe akad:) ). 3.) A sütőlapra sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a kis korongokat. Megkenjük a tojással, a közepébe egy dióbélt nyomunk. A 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük. A papírról még melegen leszedjük, mert ha kihűl, akkor nehezebb lesz levenni - vagyis akkor le kell valahogy vésned, vagy vakarnod:). Dobozba tedd el másnapig, hogy puhuljon! Tanácsok: Kiváló édesség például tea mellé, de önmagában is laktató és ízletes nasika. Én csináltam úgy is, hogy két tepsivel sütöttem ki, az egyikből ugyanígy készítettem el a korongokat. A másik adag korongra nem tettem diót, hanem lekvárral összeragasztottam a diós párjával:) Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 80 kcal A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |