Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres-almás kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

2,5 dl tej
2 ek cukor
45 dkg vitaminos liszt
csipetnyi só
4 dkg vaj vagy sütőmargarin
2,5 dkg élesztő
A töltelékhez

5 db közepes méretű alma
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 teáskanálnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér
4 ek méz
zsemlemorzsa
Tetejére

fél dl tej

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához valókat alaposan kidagasztjuk, és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel, és a mézzel. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 40x40 cm-es lappá. Megszórjuk a tésztát egy kis zsemlemorzsával. Elegyengetjük rajta a tölteléket úgy, hogy körben 2 ujjnyi tészta szabadon maradjon. Felcsavarjuk, mint a beiglit, és kivajazott vagy kisütőmargarinozott formába tesszük. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, amíg a sütőnk bemelegszik. Megkenjük tejjel a tetejét, és az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50-55 perc alatt arany színűre sütjük. Ha kivettük a sütőből, megint megkenjük tejjel. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kalács(alap tészta) » Karácsonyi kalácskoszorú » Pudingos-tejfölös kalács » Boci kalács
» Csokis-diós fonott kalács » Mézeskalács muffin » Mézeskalács házikó » Kalács U2
» Feketeerdei adventi kalács » Húsvéti foszlós kalács » Kakaós krémes kalács » Fahéjas fonott kalács
» Fonott, töltött kalács » Puha mézeskalács II. » Mákvirág kalács » Foszlós kakaós kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.