| Kenőmájas fűszeresen receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1 egész disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 10 dkg disznózsír, 25 dkg vöröshagyma, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg törött bors, 1 kiskanál csombor, só ízlés szerint. Elkészítés: A nyers disznómájat szitán áttörjük. A tokaszalonnát sós vízben puhára főzzük, és apró kockákra vágjuk. Az igen apróra vágott vöröshagymát zsíron világossárgára fonnyasztjuk, hozzáadjuk a tokaszalonnához és a májhoz Megfűszerezzük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és lazán a disznóbélbe töltjük. bekötjük, és 90 fokos vízben fél óráig főzzük. Hidegen felszeletelve fogyasztjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |