Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres-vajkrémes pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg liszt

10 dkg natúr vajkrém

1 mokkáskanál sütőpor

10 dkg magos édes (csemege) mustár

3 tojássárgája

1 csokor petrezselyem

1 csomag újhagyma



fehérbors

Elkészítés:
A petrezselymet tisztítás után apróra vágjuk. Az újhagymákat felaprítjuk úgy, hogy a vastagabb szálakat hosszában is félbevágjuk, majd szeleteljük.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a fehérborssal elkeverjük, majd a vajkrémmel, a mustárral, 2 tojás sárgájával és a felaprított petrezselyemmel és újhagymával összedolgozzuk.
Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Miután a tésztát a hűtőből kivesszük, várunk, amíg megmelegszik egy kicsit, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben nagy lángon 25 perc alatt aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Katica pogácsája » Sárgarépás pogácsa » Pogácsa X » Tönköly pogácsa
» Kedvenc krumplis pogácsánk » Kétmagos pogácsa » Bajor pogácsa » Lilahagymás pogácsa 2.
» Walesi húspogácsák » Túrós-tepertős pogácsa » Túrós sajtos pogácsa » Barna sós pogácsa
» Ötperces pogácsa » Burgonyapogácsa » Tejfölös-sajtos pogácsa » Árpás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.