| Fűszeres sajttal töltött báránylapocka receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg báránylapocka, 10 dkg rokfort sajt, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 2 cl konyak, ½ l húsleves (lehet kockából is), 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, só, bors, margarin. Elkészítés: A húst bevágjuk és kiklopfoljuk. A sajtot a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük és a húsra terítjük. A húst összegöngyöljük és cérnával átkötjük. Minden oldalról sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben margarint forrósítunk és a húst minden oldalról pirosra sütjük. Vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. A húst kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzáadjuk a konyakot, a húslevest és a tejszínt és összeforraljuk. A liszttel besűrítjük. A húst felszeleteljük, tányérra rendezzük és leöntjük a szósszal. Tanácsok: Főtt burgonyával kínáljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |