Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sajttal töltött báránylapocka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg báránylapocka,
10 dkg rokfort sajt,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
2 cl konyak,
½ l húsleves (lehet kockából is),
1 dl tejszín,
1 teáskanál liszt,
só,
bors,
margarin.

Elkészítés:
A húst bevágjuk és kiklopfoljuk.
A sajtot a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük és a húsra terítjük.
A húst összegöngyöljük és cérnával átkötjük. Minden oldalról sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben margarint forrósítunk és a húst minden oldalról pirosra sütjük.
Vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük.
A húst kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk.
A pecsenyeléhez hozzáadjuk a konyakot, a húslevest és a tejszínt és összeforraljuk.
A liszttel besűrítjük.
A húst felszeleteljük, tányérra rendezzük és leöntjük a szósszal.

Tanácsok:
Főtt burgonyával kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyulai töltött karaj » Fűszeres karaj szeletek » Töltött szőlőlevélkék » Töltött tojás
» töltött pulykamell » Triplán fűszeres csirke » Töltött ananász » Kolbásszal töltött paprika
» Töltött paradicsom » Marhahússal töltött pita » Gombás töltött káposzta » Fonott, töltött kalács
» Töltött nyúlcomb » Sajttal töltött kiflik » Padlizsánkrém juhsajttal » Májkrémes töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.