| Fűszeres pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg darált hús 1 teáskanál köménymag 1 teáskanál koriander só őrölt bors friss korianderlevél petrezselyemzöld 2 evőkanál zsemlemorzsa 0,5 dl olívaolaj Elkészítés: Először a koriandert és a köménymagot állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárban törjük össze (vigyázzunk. nehogy megégjen!!!). A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze. Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat. Egy teflon serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva süssük szép pirosra. Tálaláskor a húspogácsákat snidlinges krumplipürével és salátával kínáljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |