| Finom sütőtökös pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 teáskanál cukor 40 dkg sütőtök 50 dkg finomliszt (+ liszt kelleni fog hozzá, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk) 1 db tojás (+ 1 a tetejére kenéshez) 35 dkg vaj bors ízlés szerint só ízlés szerint 3 ek szezámmag (a tetejére) Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben, és a cukorral felfuttatjuk. Az előzőleg megsütött, langyosra hűlt, és áttört sütőtököt (én botmixerrel kicsit pürésítettem) összedolgozzuk a liszttel, tojással, vajjal és az élesztős tejjel. Borssal, sóval ízlés szerint ízesítjük, és simára gyúrjuk (+ liszt kelleni fog hozzá, a cél, hogy könnyű, de már nem ragadós tésztát kapjunk). Letakarva, langyos helyen kb. fél órán át kelesztjük. Ezután 1-1, 5 cm vastagra nyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ismét 1-1, 5 cm vastagra nyújtjuk. A pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, és további fél órát kelesztjük. A tetejét megkenjük tojással, és meghintjük szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |