Tutireceptek.hu fejléc

Háromszéki pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg. liszt,
5 dkg. vaj,
1 + 1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál só,
3 dl. aludttej

Elkészítés:
A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sajtos pogácsa » Libatepertős pogácsa » Gombás fasírtpogácsa » Éjszakai hűtős pogácsa
» Poharas krumplis pogácsa » Leveles zsíros pogácsa » Gyergyói tepertős pogácsa » "Busó"pogácsa
» Sajtos- joghurtos pogácsa » Szuper gyors túrós pogácsa » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Köményes-túrós pogácsa
» Töpörtyűs pogácsa 2 » Vajas Burgonyapogácsa » Joghurtos pogácsa 2 » Tejfeles pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.