| Háromszéki pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 5 dkg. vaj, 1 + 1 mokkáskanál köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál só, 3 dl. aludttej Elkészítés: A vajat a liszttel együtt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és bedolgozzuk az aludttejet.Ízesítjük sóval, köménymaggal, szódabikarbónával és ismételten jól átdolgozzuk. Sima tésztát gyúrunk, amit lisztezett deszkán ujjnyi vastagon kinyújtunk, pogácsaszaggatóval kiszaggatunk. Sütőlemezre tesszük, tetejét megszórjuk köménymaggal és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |