| Rámás pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 30 dkg porcukor 25 dkg liszt 2 dkg zsír vagy olaj 2 dkg mazsola Elkészítés: A tojást habosra keverjük a cukorral,beleszitáljuk a lisztet,jól összedolgozzuk. Zsírozott,lisztezett sütőlemezre kávéskanállal egyforma,féldiónyi halmokat szaggatunk. Mindegyik közepébe egy-egy mazsolát teszünk. Langyos helyre tesszük, s egy éjszakán át szárítjuk. A hosszabb pihentetés alatt a teteje megszárad. Előmelegített sütőben ,egyenletes tűznél 10 perc alatt kisütjük. Amikor a tészta felmelegszik,tetején bevonatszerű cukorráma leletkezik. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |