| Fűszeres mandula receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg mandula, 1/2 ek. vaj, 1 mk. nagyon csípős paprika, egy csipetnyi sáfrány, 1 tk. só. Elkészítés: Tegyük szűrőbe a mandulát, mártsuk egyszer-kétszer a forrásban lévő vízbe, majd gyors mozdulattal vegyük le a héját. Ha szükséges, ismételjük meg. Rakjuk zománcozott tepsibe, és szárítsuk meg a sütőben. Tegyük serpenyőbe a vajat, és adjuk hozzá a száraz mandulát, a pirospaprikát és a sáfrányt. Lassú tűzön süssük aranysárgára. (Vigyázzunk, hogy a paprika meg ne égjen.) Vegyük ki, tegyük konyharuhára, és szórjuk be a sóval. Ital mellé adjuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |