| Fűszeres leves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb burgonya 2 gerezd fokhagyma 1 csomó petrezselyem 2 fej vöröshagyma 1-2 szem kapribogyó 4 szem olívabogyó 1 l tyúkhúsalaplé 1 babérlevél 1 kis darab fahéj csipetnyi friss kakukkfű csipetnyi friss majoránna fokhagymasó 2 dl bor 1,5 dl tejszín 2 evőkanál vaj 4 szelet rozskenyér 15 dkg trappista sajt Elkészítés: A megtisztított sárgarépát és a burgonyát előbb hosszában, majd harántszeletekben vágjuk, hogy alakzatot kapjunk. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk minél kisebbre. A lehéjazott vöröshagymát, a kapribogyót és az olívabogyót vékony karikára szeleteljük. Kb. 4-5 deci tyúkhúslevest tűzre teszünk, s ha már forr, a hozzávalókat a következő sorrendben tesszük bele: - hagyma, répa, burgonya (kb. 5 percig nagy lángon fő), - petrezselyemzöld és fokhagyma, amit 2 perc főzés után követ: - a kapribogyó és olívabogyó (ismét 2 perc főzés), - babérlevél és fahéj (2 percig fő, és kiszedjük a levesből). Amikor az összes hozzávaló benne van, kakukkfűvel és majoránnával, majd fokhagymás sóval fűszerezzük. Kb. 5 perc után (ha már a zöldség puha) állandóan keverve beleöntjük a bort és végül a tejszínt. A tűzről lehúzzuk, azután lefedve kb. 5 percet pihentetjük tálalás előtt. Egy serpenyőben vajat olvasztunk. A háromszög alakúra vágott rozskenyeret megpirítjuk a vajon, megszórjuk sajttal és fokhagymás sóval. Tálalásnál a tányérba szedünk a pirított rozskenyérből, rámerjük a forró levest, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Tanácsok: Ezt a receptet netről tanultam. Nagyon finom, illik hétköznapra, alkalmakra igy egyaránt. A receptet beküldte: lackó-zsanett Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |