| Gyömbéres eperdzsem receptHozzávalók: 2000 g eper (előkészítve) 100 g friss gyömbér 350 g nyírfacukor + édesítő ízlés szerint 1 tasak 2 : 1 dzsemfix Elkészítés: A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért nyírfacukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |