Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznye befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
víz, cukor

Elkészítés:
Hiba-, és sérülésmentes cseresznyéket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg. Készítsünk szirupot, adjunk literenkénti vízhez 40 dkg cukrot és főzzük össze. Mossuk ki az üvegeket, rakjuk bele a cseresznyéket, és öntsük rá a kihűlt szirupot. Zárjuk le és gőzöljük ki.(dunsztolás)

Tanácsok:
Önthetünk rá forró szirupot és lezárva, száraz dunsztba tesszük, mikor kihült a helyére pakoljuk az üveget.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlőbefőtt » Cseresznyés (meggyes) süti » Cseresznye öntet » Cseresznyés pite *
» Narancsbefőtt » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Cseresznye kobbler » Cseresznyesorbet
» Gombabefőtt székelyesen » Málnás-cseresznyés torta » Cseresznyeszörp » Kakaós-cseresznyés piskóta
» Rakott torta befőttel » Gyors cseresznyetorta » Bújtatott cseresznye » Joghurtkrém cseresznyével


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.