| Keleti csemege másképp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg apróra vágott csokis nápolyi vagy apróra tördelt vajas keksz 2 marék apróra vágott csonthéjas termés (dió, mogyoró, mandula, pisztácia stb. ízlés szerint) 20 dkg aszalt gyümölcs (őszibarack, szilva, füge, datolya stb. szintén ízlés szerint) 20 dkg mazsola 2 db margarin 40 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 2 csomag főzős karamell puding 1 felvert tojás 1 csipet só Elkészítés: A margarint a porcukorral gőz fölött olvasszuk fel, majd keverjük bele a kakaóport. Ha a kakaó elkeveredett, adjuk hozzá a pudingport és a felvert tojást. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg "pöfögni" kezd. Ha a krém megfőtt vegyük le a gőzről és keverjük hozzá az apróra vágott hozzávalókat. A masszát tegyük fopack fóliával bélelt őzgerincbe és dermedésig tegyük hűtőbe. A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |