| Francia madártej receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej 1 rúd vanília 8 tojás 150 gr. cukor + 50 gr. cukor 10-13 db kockacukor (egy csipet só) Elkészítés: A tejet felforraljuk a hosszában félbevágott vaníliarúddal. 8 tojás sárgáját kikeverjük 150 gr. cukorral és a vaníliás tejhez keverjük, lassú tűzön összeforraljuk folytonos keverés közben, amíg kicsit besűrűsödik. 8 tojás fehérjét 50 gr. cukorral 1 csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. Vizet forralunk, a felforrás előtti stádiumban lévő vízbe kanállal beleszaggatjuk a fehérjét. 10-15 mp.-ig főzzük a galuskák egy-egy oldalát, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. A 10-15 szem kockacukorból karamellt készítünk, a fehérjéket a sárga krémre tesszük, s a fehérjékre csorgatjuk a karamellt. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |