| Francia borjúborda receptHúsételek Hozzávalók: 6 vékony szelet borjúborda só bors 1 zsemle tej az áztatáshoz 20 dkg darált sertéshús 10 dkg borjúmáj 8 dkg sampignyon gomba 1 fej hagyma 2 tojás 5 dkg olaj 10 dkg reszelt ementáli sajt olaj a tepsihez. Elkészítés: A zsemlét tejben áztatjuk és jól kinyomkodjuk; összekeverjük a lekapart borjúmájjal és a darált sertéshússal. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk; a gombát szintén finomra vágjuk. Mindezeket összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal ízesítjük. A borjúborda mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a hússzeletek mindkét oldalát szép barnára sütjük benne. Enyhén beolajozott tepsibe téve bekenjük a masszával, végül megszórjuk ementáli sajttal. Előmelegített sütőben 240 fokon 15 percig sütjük, míg a sajt enyhén barnulni nem kezd. Tanácsok: Fehérborral és fehér kenyérrel tálalva különlegesen ízletes. /6 adag/ A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |