| Francia hagymaleves 4 személyre receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg hagyma 3 dkg vaj só, bors 2 ek. liszt 1 l erőleves (kockából) 8 szelet szendvicskenyér 8 vékony szelet sajt (pl. trappista, edami, füstölt) 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A hagymát vékonyan felkarikázom, a vajon kevés sóval fedő alatt puhára, csaknem pépszerűre párolom, gyakran megkeverve. Megszórom a liszttel, hozzáadom az erőlevest, borssal ízesítem, és fedő nélkül 10-12 perc alatt sűrűre főzöm. Közben megpirítom a kenyereket, minden tányérba 2-2 szeletet helyezek, befedem őket a papírvékonyra szeletelt sajttal és rámerem a forró levest. Néhány percig pihentetem, hogy a kenyér jól megszívhassa magát, és máris tálalható, miután meghintettem a finomra vágott petrezselyemmel. Tanácsok: Változat: a pirított kenyereket bedörzsölöm fokhagymával, édeskésebb ízhatású (pl. ementáli) sajtot használok, nehogy a fokhagyma és a pikánsabb sajt elnyomja a hagyma jellegzetes ízét. Valamikor a legszegényebbek hétköznapi étke volt, ma minden valamirevaló francia vendéglő étlapján szerepel. Korhelylevesnek is kiváló. :D Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 414 kcal A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |