| Angol hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 10 fej vöröshagyma 2 tojássárgája 1 nagy szelet (10 dkg) rozskenyér 10kg vaj 2 evőkanál liszt só 1 mokkáskaná1 ecet ételízesítő 1 l víz Elkészítés: A megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és két percig pirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel, sóval és ételízesítővel ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott rozskenyeret. Tíz percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával. Állandóan kevergetve kissé összemelegítjük, de már nem forraljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |